Organisatie

Astronomie groep

Onze missie is om ontdekkingen in radioastronomie mogelijk te maken. Hiervoor werken alle afdelingen nauw samen zodat onze astronomen deze ontdekkingen kunnen doen. Onze astronomen zijn betrokken bij vele vooraanstaande onderzoeken, zij doen onderzoek naar zowel dichtbij als ver weg gelegen sterrenstelsels.

Radio sterrenwacht

De Radio Observatory is onze afdeling die verantwoordelijk is voor de exploitatie van onze telescopen, LOFAR (Low Frequency Array) en WSRT(Westerbork Synthese Radio Telescoop). Beide telescopen behoren tot de beste radiotelescopen ter wereld. Wij gebruiken, samen met een internationale astronomische gemeenschap, de telescopen voor top-wetenschappelijk onderzoek.

Research & Development

Onze Research & Development (R&D) afdeling is verantwoordelijk voor de technische faciliteiten om astronomisch onderzoek mogelijk te maken. Research & Development maakt ontdekkingen in radioastronomie mogelijk.

Algemene zaken

De missie van algemene zaken is om de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk te ondersteunen. Algemene zaken heeft verschillende verantwoordelijkheden. Zij verzorgen het beleid en de uitvoering daarvan.

 

Medewerker aan het woord
Brad Frank
Postdoctoral research fellow

Ik heb om meerdere redenen voor ASTRON gekozen. Allereerst heeft ASTRON uitstekende en toegankelijke wetenschappers, van hen kun je ontzettend veel leren. Dat je de mogelijkheid hebt om te leren van staf astronomen is voor mij één van de belangrijkste redenen geweest om bij ASTRON te werken. Ik heb altijd veel hulp en steun kunnen […]

Lees meer
Meer tweets