Werken bij Astron

Working at ASTRON means working in an international environment with highly skilled professionals in a result-oriented, academic atmosphere. Whether you're an astronomer, engineer, software developer, technician or support staff, your job at ASTRON is innovative and ground breaking.

ASTRON Netherlands institute for Radio Astronomy.

ASTRON making discoveries in radio astronomy happen.

History

Arbeidsvoorwaarden en regelingen

ASTRON is een instituut dat onderdeel is van NWO-i, de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO-i een zelfstandige stichting behorende bij NWO.

De arbeidsvoorwaarden van ASTRON zijn geregeld in de Cao-onderzoeksinstellingen en in de NWO-uitvoeringsregelingen. Enkele hoofdpunten:

  • Naast het in de advertentie vermelde maandsalaris ontvang je een vakantietoeslag van 8 procent en een eindejaarsuitkering van 8,33 procent.
  • Bij een fulltime dienstverband werk je 40 uur per week en heb je aanspraak op ruim 42 verlofdagen per jaar, die je deels kunt laten uitbetalen. Daarnaast bestaan er meerdere specifieke verlofvormen die (gedeeltelijk) doorbetaald worden.
  • NWO-I kent de AVOM-regeling waarmee je zelf een aantal arbeidsvoorwaarden kunt vormgeven.
  • NWO-I kent (onder bepaalde voorwaarden) vergoedingen voor verhuiskosten en ondersteunt buitenlandse medewerkers bij het aanvragen van visa.
  • NWO-I-werknemers, met uitzondering van hen die financiering ontvangen uit een Europese beurs, bouwen pensioenaanspraken op bij het pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs ABP.

  • ASTRON stimuleert de continue ontwikkeling van werknemers en geeft ruimhartige vergoedingen voor opleidingen die werknemers in verband met hun werkzaamheden of carrière volgen.
  • ASTRON biedt verschillende manieren om je carrière te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld: leren op de werkplek, inzet in uitdagende projecten die een beroep op je talenten en capaciteiten, het bezoeken van congressen, opleidingen en natuurlijk het delen van kennis binnen het instituut zelf, bijvoorbeeld door het organiseren van colloquia en workshops. Binnen ASTRON zijn er verschillende vakgebieden die mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen van een junior tot senior niveau.
  • ASTRON neemt haar verantwoordelijkheid voor veiligheid, gezondheid en welzijn van haar medewerkers heel serieus en ziet het als een gezamenlijke taak van werkgever én werknemer om te zorgen voor veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek.
  • ASTRON wil een organisatie zijn waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en het beste uit zichzelf en uit de samenwerking met anderen kan halen. We streven naar een diverse organisatie met een inclusieve cultuur waar iedereen gelijkwaardig is, ongeacht culturele, etnische of religieuze achtergrond, geslacht, seksuele oriëntatie, gezondheid en leeftijd.
  • ASTRON vindt dat mensen respect moeten hebben voor elkaars persoonlijke grenzen. Daarbij streeft zij naar een werkomgeving waarin medewerkers zich veilig voelen. NWO-I duldt in de werkrelatie geen enkele vorm van (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie.

Let op: aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Word of a staff member
Bram Veenboer
Researcher

Na mijn studie, Computer Science, wilde ik graag verder in de richting van mijn master, High Performance Computing. Daarnaast wilde ik graag promoveren en zo kwam ik bij ASTRON terecht. Bij ASTRON was een mooie positie binnen het DOME project beschikbaar. Bij DOME kan ik de geleerde theorie toepassen in de praktijk en kan ik […]

Read more

Daily image of the week. To enrich the exhibition of Nebra sky disc at the @DrentsMuseum, ASTRON hosted a stand outside, demonstrating how we explore the universe nowadays, compared to how people did this 3,500 years ago (when the Nebra disc was made). astron.nl/dailyimage… pic.twitter.com/LBsE…

More tweets